Unapređenje sustava sigurnosti podatkovnog centra BH Telecoma

Srijeda, 22 Travanj 2020 11:16

BH Telecom i EMC d.o.o. i u 2020 godini nastavljaju suradnju. Nakon okončane tenderske procedure za „Nabavku unapređenja sustava sigurnosti podatkovnog Centra BH Telecom-a“, u okviru potpisanog ugovora, EMC d.o.o kao odabrani ponuđač je isporučio i instalirao licence za Trend Micro Tipping Point Intrusion Prevention System-e, te izvršio potrebne nadogradnje i relokacije sistema.

U EMC d.o.o. smo izrazito zadovoljni ponovo ukazanim povjerenjem i nastavkom suradnje sa BH Telecom-om, kao vodećim telekom operaterom u BiH i prilikom da zajedno doprinosimo povećanju cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujemo svom osoblju i nadležnim odjelima BH Telekoma koji su učestvovali u projektu, te profesionalno i u roku doprinjeli uspješnoj realizaciji još jednog projekta.

Trend Micro TippingPoint® powered by XGen™ security ima jedinstven pristup mrežnoj sigurnosti s više sigurnosnih rješenja koja besprijekorno funkcioniraju zajedno i međusobno dijele informacije o sigurnosnim prijetnjama, te pružaju zaštitu od poznatih i nepoznatih prijetnji. Trend Micro nudi pametniju zaštitu, bolje performanse uz manje opterećenje i jednostavniju migraciju.

vsms ips

Najzanimljiviji dio odnosno odjel Tipping Pointa je njihov DVLabs, te program ZDI (zero day initative) koji je već nekoliko godina za redom vodeći u otkrivanju nepoznatih prijetnji i doprinosu poboljšanja ukupne sigurnosti sistema. 

Korisnicima Tipping Pointa i općenito Trend Micro rješenja to znači da su prvi zaštićeni od većine nepoznatnih prijetnji, što još više dolazi do izražaja kroz machine learning i sandboxing dostupan u drugim Trend Micro komponentama. Korištenjem “virtualne zakrpe” (en. Virtual patch) na razini IPS-a, dok proizvođač (Microsoft, Adobe i slično) ne izda službene zakrpe, u prosjeku ispada da su korisnici zaštićeni 60 dana prije raspoloživosti prave zakrpe.

Zanimljiva mogućnost je i integracija sa vulnerability management rješenjima kao što je npr. Nessus Professional (kojeg također imamo u ponudi). Proces se može automatizirati, a relativno je jednostavan za implementaciju. Nakon svakog skeniranja na ranjivosti (bilo ono automatizirano ili ne) pruža se uvoz rezultata u Tipping Point te primjena automatske zakrpe, “digitalno cjepivo” za pronađene ranjivosti.

Za dodatne informacije o ovim proizvodima slobodno nam se obratite.