EMC ČINI RAD OD KUĆE SIGURNIM I JEDNOSTAVNIM!

petak, 06 Novembar 2020 16:46

Globalna pandemija COVID-19 je promijenila uobičajene radne prakse, te su se mnoge profesije susrele sa izazovima prelaska iz kancelarije u radnu sobu vlastite kuće.

Krizni štab Federalnog Ministarstva zdravstva svojom posljednjom naredbom, koja je počela sa primjenom dana 05.11.2020. godine preporučuje, između ostalog, svim poslovnim subjektima da omoguće svojim zaposlenima online rad od kuće.

Zahvaljujući internom znanju i iskustvu našeg tima stručnjaka, kao i partnerstvu sa vodećim svjetskim ICT proizvođačima, nudimo kompletna rješenja za produktivan i siguran rad od kuće, koja pažljivo dizajniramo i prilagođavamo potrebama korisnika.

EMC d.o.o. je IT security firma, koja uspješno posluje sa mnogobrojim zadovoljnim klijentima na tržištu BiH i ostalih država Balkana u finansijskom, vladinom, telekom, proizvodnom i uslužnom sektoru više od decenije. Pored toga, pružamo konsultantske usluge i usluge sistem integracije u organizacijama svih veličina.

Remote access slika

Jedno od rješenja koje preporučujemo za produktivan i kontinuiran rad je usluga EMC RAMP (Remote Access Management Platform) koja vam omogućava; siguran udaljeni pristup internim resursima i web aplikacijama za uposlenike, vanjske saradnike i klijente, kontrolu svih uređaja, kontrolu i upravljanje pristupima zaposlenika, nivoe autentifikacije, i mnogo toga još.

Rješenje se bazira na cloud platformi kojoj se pristupa sa jednim tipom korisničkog računa, uz dodatnu MFA (multifaktor autentifikaciju) gdje korisnici jednostavno sa platforme pristupaju aplikacijama i uređajima koji su im odobreni. Dodjela pristupa je kontrolisana od strane administratora i korisnik u konačnici vidi sadržaje koje mu organizacija dozvoljava.

U okviru ove usluge nudimo i konsolidaciju identiteta, te nadzor i reviziju privilegovanih korisnika sistema. Uz ovu platformu jednostavno se radi spajanje Linux, Unix, Mac OSx uređaja na Active Directory domenu.

Pored EMC RAMP usluge koja se bazira na Remote Desktop konekciji, nudimo i rješenja u obliku VPN tehnologije (IPsec VPN ili SSL VPN), koja omogućava da se sigurno povežete na lokalnu mrežu unutar kompanije, te da bezbrižno koristite resurse koji se nalaze u data centru kompanije.

Nekada je rad od kuće bio luksuz, međutim u današnje vrijeme prerasta u obavezu koju ćete sa lakoćom ispuniti uz naša rješenja za udaljeni pristup.

Za više informacija kontaktirajte nas putem maila: prodaja@emc.ba ili na broj telefona: +387 33 953 540.