Efektivna i savremena sigurnost za javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d.

srijeda, 24 Oktobar 2018 14:55

Izrazito zadovoljstvo nam je objaviti informaciju da je američka kompanija sigurnosnih rješenja Fortinet, objavila studiju slučaja projekta uspješne implementacije Fortinet rješenja u JP Elektroprivredi BiH, u kojem je EMC d.o.o. učestvovao kao lokalni partner i implementator.

Studija slučaja je dostupna na linku.

Sa svojim sjedištem u Sarajevu, JP Elektroprivreda BiH je najveća javna elektroprivredna kompanija u Bosni i Hercegovini. Opslužuje više od 756.000 klijenata i upošljava više od 4.400 zaposlenih, čije aktivnosti uključuju proizvodnju i distribuciju električne energije, snabdijevanja električnom energijom, trgovanje električnom energijom, izvoz i uvoz električne energije i upravljanje elektroenergetskim sistemima.

epbih

Performanse, dostupnost i sigurnost IT sistema Elektroprivrede BiH oduvijek su bili prioritet za menadžment. S obzirom na to da su sajber-napadi postali veliko pitanje za kompanije u javnom vlasništvu u Bosni i Hercegovini, menadžmentu Elektroprivrede BiH je trebao novi pristup za efikasno osiguranje IT arhitekture.

Lokalna prezentacija studije slučaja upriličena je danas na ASBIS CYBER SECURITY DAY konferenciji od strane gospodina Adnana Švrake, stručnog saradnika za upravljanje i održavanje IKT opremom u Elektroprivredi BiH.

Ovo je izuzetna prilika da se javno zahvalimo svima koji su sa nama učestvovali na ovom projektu, osoblju JP ELEKTROPRIVREDE BiH, FORTINET-a i distributera ASBIS-a, koji su nam ukazali povjerenje i pružili priliku za suradnju.

IMG-4c217807d054c38caa3c294ad7bee5e7-V

 

Ovom objavom FORTINET je u najboljem svjetlu obasjao našu poslovnu suradnju i partnerstvo, te pokazao da se u Bosni i Hercegovini mogu raditi globalno pozitivne priče.

Fortinet je američka multinacionalna korporacija sa sjedištem u Sunnyvale, Kaliforniji. Razvija i prodaje  softverske programe, uređaje i usluge za cyber sigurnost, kao što su vatrozidi, anti-virusi, prevencija upada i sigurnost krajnjih tačaka, među ostalima. To je četvrta najveća tvrtka za mrežnu sigurnost po prihodima, a prema zadnjem neovisnom istraživanju koje je provela istraživačka kuća Gartner, spada u lidere u polju "Enterprise Firewall" rješenja.

Fortinet sigurnosna rješenja pokrivaju:

  • sigurnost mreža
  • sigurnost data centara (fizička i virtualna)
  • cloud sigurnost
  • siguran (žičani i bežični) pristup
  • sigurnost infrastrukture (switching i routing)
  • sigurnost sadržaja (E-mail, Web)
  • sigurnost krajnjih uređaja
  • sigurnost aplikacija

Za dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.