IDC rangirao McAfee kao lidera u Enterprise Endpoint Security Suite tržišnom udjelu  

6. siječanj 2012 3:42:12

Zadovoljstvo nam je da podijelimo sa Vama da je, IDC, vodeći globalni provajder marketi ng istra živa n j na polju informacionih tehnologija, telekomunikacija i tržišta roba široke potrošn je, rangirao McAfee kao broj jedan u dvije od četiti kategorije poslovnog endpoint sigurnosnog tržišta. IDC je u svom izvještaju objavio Globalne Endpoint Sigurnosne prognoze u periodu od 2011 do 2015. g i za 2010. godinu učešća proizvođača, u kojim McAfee vodi na tržištu sa 24,3 % tržišnog udjela u prihodima od svjetskih korporativnih endpoint rješenja. Ovo je najveći najbrži rast dijela endpoint sigurnosti sa 16,7 % stopom rasta.


IDC je podijelio korporativno endpoint sigurnosno tržište na 4 podkategorije za istrživačke svrhe: antimalware, sigurnost servera, sigurnosna rješenja i pristup i zaštita informacija. McAfee, također, vodi u utrci u svijetu na polju korporativnog endpoint pristupa i zaštite informacija sa 17.3 % učešća u prihodima. McAfee-jev udio u svijetu, na polju korporativnog malware-a iznosio je 18, 9 %, i McAfee , također, ima 16, 6 % udjela u prihodima za endpoint server sigurnost širom svijeta.

IDC očekuje da će endpoint sigurnosno tržište imati stopu rasta od 8,1 % do 2015. godine , te predviđa da će ukupni prihodi dostići iznos od 10,6 milijardi dolara zaključno sa 2015. godinom. 2010. godine prihod na tržištu endpoint sigurnosnog softwera dostigao je iznos od 7, 2 milijardi dolara, globalno.


Mapa stranice | Prikaz za štampu | © 2008 - 2014 Emerging Markets Consultants | Kontakt