Studija slučaja – Konsolidacija sigurnosti u oblaku !

srijeda, 10 Juli 2019 09:42

Krajem prošle godine, realizirali smo projekat „Elementi sigurnosti Cloud servisa BH Telecoma – virtuelni firewall-i“, za potrebe našeg dugogodišnjeg klijenta i vodećeg telekom provajdera u Bosni i Hercegovini. Implementirano rješenje omogućava ponudu cloud sigurnosnih rješenja za internu upotrebu, ali i krajnje klijente BH Telecoma, te u konačnici čini BH Telecom spremnim da odgovori na nadolazeće cyber security prijetnje na jedan sveobuhvatan način.

vijest

Sam proizvođač ovog sigurnosnog rješenja, Check Point Software Tehnologies ltd. je u ovom projektu prepoznao dobar primjer primjene svojih proizvoda, te je u saradnji sa BH Telecomom izradio studiju slučaja.

O izazovima, te kako su isti adresirani, govorila je gđa Edina Muminović, rukovodilac odjela sigurnosti i integracija usluga - pročitajte više na  sljedećem LINKU.

BH Telecom je ovim projektom napravio veliki pomak u svojoj digitalnoj transformaciji, unaprijedio internu infrastrukturu, te svojim klijentima ponudio najbolja moguća rješenja, kako prenosi Muminović: „CloudGuard IaaS nam daje sve što nam je potrebno u jednom rješenju - od filtriranja firewalla do IPS-a, do filtriranja sadržaja kroz antivirus. Kombinujući sve, možemo uspješno povezati stavke u našoj ponudi usluga.".

Nama, kao lokalnom Check Point partneru, izrada ovakve studije slučaja je svojevrsna afirmacija i priznanje uspješnosti rada i vrhunske stručnosti našeg tima, te dobrog strateškog pravca naše kompanije.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti BH Telecom-u na ukazanom povjerenju i svim članovima tima koji su sa nama surađivali na realizaciji ovog projekta, kao i partnerstvu sa Check Point Software Technologies.

Za dodatne informacije o ovim i sličnim cyber security rješenjima budite slobodni da nam se obratite.