Trend Micro ponovo lider u Gartner kvadrantu!

ponedjeljak, 03 April 2017 15:54

Prema Gartnerovom izvještaju za 2017. godinu, Trend Micro je i ove godine zadržao poziciju vodećeg proizvođača rješenja za zaštitu kranjih računara (Endpoint Protection Platforms).

Zahvaljujući svojim naprednim i inovativnim rješenjima, Trend Micro zadržava lidersku poziciju u oblasti zaštite krajnjih računara još od 2002. godine što najbolje govori o kvalitetu Trend Micro rješenja.

gartner

Neke od osnovnih prednosti, na osnovu kojih je i svrstan među lidere na tržištu su između ostalog i unaprijeđene funkcionalnosti OfficeScan XG rješenja. OfficeScan XG pruža sveobuhvatnu zaštitu od malvera, a ovogodišnja poboljšanja uključuju i nove XGen funkcionalnosti heurističke zaštite računara, mašinskog učenja i napredne zaštite od ransomwarea. U kombinaciji sa Trend Micro Deep Discovery rješenjem za naprednu analizu prijetnji u mreži, OfficeScan XG predstavlja kompletnu zaštitu od svih vrsta malvera. Komponenta zaštite ranjivosti pruža jednostavno praćenje pregleda ranjivosti svih krajnjih računara, prioritizirajući ih na osnovu stepena ranjivosti, i indicirajući kada su uređaji napadnuti koristeći HIPS (eng. Host Intrusion Prevention System) zaštitu u okviru OfficeScan XG rješenja.

Osim rješenja za zaštitu krajnjih tačaka, neophodno je istaći i Trend Micro rješenja za sigurnost maila budući da su prema zadnjem IDC MarketScape-u Trend Micro rješenja svrstana među vodeće i na ovom području.

Trend Micro sigurnosna rješenja za zaštitu emaila djeluju preventivno, zaustavljaju spam i štite od malicioznih sadržaja i prije nego što dospiju do e-mail servera, bilo da se radi o mail serveru unutar organizacije ili nekom od Cloud servisa kao što su Office 365 ili GoogleApps.

marketscape2017

Neke od osnovnih funkcionalnosti Trend Micro rješenja za zaštitu emaila su prevencija gubitka podataka, enkripcija poruka, čitanje kriptovanih poruka, sandboxing, URL filtriranje, filtriranje dokumenata, anti-spear phishing, reputacijski servisi, zaštita od naprednih prijetnji i mnoge druge. Uz sve nabrojane prednosti, Trend Micro rješenja za zaštitu emaila su izrazito jednostavna za implementaciju i korištenje, a prepoznatljiva je i njihova sposobnost otkrivanja potreba korisnika te prilagođavanja svojih rješenja personaliziranim potrebama svakog korisnika.

EMC d.o.o. je istaknuti Trend Micro partner sa velikim brojem uspješno realiziranih projekata implementacije Trend Micro rješenja u proteklim godinama. EMC tim Vam stoji na raspolaganju za bilo kakve dodatne informacije i savjete na koji način Trend Micro proizvodi mogu unaprijediti sigurnost Vaše organizacije!

Izvori:

http://www.trendmicro.co.uk/enterprise/messaging-collaboration-security/index.html

https://veracompadria.com/bs/trend-micro-i-dalje-vodeci-u-segmentu-zastite-krajnjih-racunara/