RISK 2017 - Partner of the Year

četvrtak, 23 Mart 2017 16:36

U prethodnoj sedmici, 15. i 16. marta, održana je dugo najavljivana, i već tradicionalna XII. RISK konferencija u organizaciji Real Security kompanije, koja je naš dugogodišnji partner.

RISK konferencija je jedan od najvećih događaja na temu cyber sigurnosti u regionu, koja je ove godine nadmašila sva očekivanja učesnika, te uspjela prirediti događaj za pamćenje!

Prisutni, kako partneri, tako i krajnji korisnici su imali priliku upoznati veliki broj stručnih predavača i prisustvovati interesantnim prezentacijama rješenja svjetski priznatih IT kompanija poput:

 • HEWLETT PACKARD ENTERPRISE,
 • FIREEYE,
 • CENTRIFY,
 • INTEL SECURITY,
 • FORTINET,
 • ObserveIT,
 • FORCEPOINT,
 • CYBONET,
 • F5,
 • EASY SOLUTIONS,
 • cPACKET NETWORKS,
 • NIAGARA NETWORKS
 • i mnogih drugih.

Osim stručnih predavanja, organizaor je upriličio i bogati zabavni sadržaj učesnicima, a u okviru istog je bila i ceremonija proglašenja najboljih rezultata ostvarenih u 2016 godini.

RISK2017partner

S tim u vezi, s ponosom ističemo osvojenu nagradu „Partner of the Year“ za Bosnu i Hercegovinu! Time je naša kompanija dobila još jednu afirmaciju koja pokazuje da je naš fokus na pružanje ICT usluga i rješenja iz oblasti cyber sigurnosti pravi izbor, te da naši postojeći ili budući klijenti imaju pouzdanog partnera za saradnju.

Ovom prilikom se zahvaljujemo na ukazanoj časti od strane RealSecurity-a našem timu zaposlenika, koji sa velikom strašću vladaju i usvajaju tehnička znanja o cyber security proizvodima, kao i našim klijentima koji nam ukazuju povjerenje i dopuštaju da demonstriramo našu stručnu ekspertizu i zajedničku borbu sa izazovima koje nam tehnologija donosi.

 

Podsjećamo da smo u okviru našeg eventa Nova generacija rješenja za upravljanje pravima pristupa, zaštitu digitalnih identiteta i sigurnu isporuku aplikacija u novembru 2016, dodijelili u saradnji sa organizatorom i VIP vaučere za RISK2017, te smo na taj način omogućili da i neki od BH kompanija i institucija budu korak bliže rješenjima koja mogu pomoći u rješavanju izazova iz cyber security oblasti.

U fokusu ovogodišnje konferencije bilo je uvođenje GDPR regulative. GDPR (eng. General Data Protection Regulation) je europska regulativa za zaštitu ličnih podataka građana Europske unije koju sve kompanije koje kontrolišu ili procesiraju bilo kakve podatke o građanima EU, moraju početi primjenjivati najkasnije do 25. maja 2018. godine. Obzirom na ovaj izazov, prezenteri su iznijeli prijedloge na koji način IT rješenja mogu ubrzati implementaciju i efektivnost propisa ove regulative.

Kroz različite prezentacije ukazano je i na ključne izazove sa kojima se trenutno susrećemo u oblasti cyber sigurnosti, kao i prognoze i trenove u bližoj budućnosti. U okviru jedne od prezentacija predstavljeno je istraživanje mobilnih aplikacija za neke od najpopularnijih banaka u regiji. Rezultati su pokazali da su pronađene čak 273 instance lažnih aplikacija za mobilno bankarstvo od čega za jednu od banaka postoji čak 60 lažnih aplikacija, a svaka banka je imala barem 35. Ukazano je i na jedan od aktuelnih trendova cyber kriminalaca – meta njihovih napada postali su ljudi u kompanijama a ne sistemi, stoga je neophodno fokusirati se na zaštitu krajnjih korisnika kroz adekvatna endpoint rješenja i rješenja za upravljanje identitetima i lozinkama. Sa pravim rješenjima moguće je zaštititi vaše podatke gdje god se oni nalazili!

EMC tim je pomno pratio sva dešavanja na RISK-u te je za svoje pratioce na društvenim mrežama objavljivao live snimke i slike trenutne atmosfere na konferenciji. Detaljnije možete pogledati na našem Facebook site-u. Nadamo se da smo vam barem djelomično uspjeli prenijeti dio izuzetne atmosfere i revolucionarnih rješenja predstavljenih na RISK-u 2017!

Ukoliko želite saznati više o nekom od pomenutih proizvoda, rješenja ili jednostavno želite unaprijediti IT sigurnost u vašoj organizaciji, budite slobodni da nas kontaktirate.