HPE ArcSight SIEM ispred svih!

četvrtak, 02 Mart 2017 15:42

SC magazin je nedavno nagradio HPE ArcSight, rješenja ESM (Enterprise Security Manager) i ADP (ArcSight Data Platform) bivši Logger, kao najbolje SIEM rješenje na tržištu. Ovo je još jedno od velikih priznanja nakon što je HPE dobio nagrade u 6 kategorija Info Security Global Excellence-a prošlog mjeseca.

EMC d.o.o. Sarajevo je regionalni lider u implementaciji HPE ArcSight proizvoda. Među ovogodišnjim finalistima se nije našao IBM QRadar, jedan od glavnih konkurenata HPE ArcSight rješenja, a lista finalista po SC magazinu je sljedeća: 

  • HPE ArcSight Security Manager (ESM) i ArcSight Data Platform (ADP)
  • LogRhythm za Security Intelligence and Analytics Platform
  • Rapid7 InsightIDR
  • RSA NetWitness Suite
  • Splunk Enterprise Security 4.5 (ES) with Adaptive Response

SIEM2

HPE ArcSight štiti kompanije više od desetljeća, a godinama se razvija kao lider u SIEM rješenjima (Gartner MQ2016 za SIEM). ArcSight adresira sofistirajuće napade, gdje je potrebno brzo rješavanje incidentne situacije, a postoji nedostatak osoblja sa znanjem o cyber sigurnosti. ArcSight Data Platform (ADP) sakuplja podatke od bilo kojeg izvora i obogaćuje ih sa sigurnosnim kontekstom, konsoliduje informacije za maksimalno iskorištenje prostora za spašavanje podataka i efikasnosti prilikom pretrage. ArcSight Enterprise Security Manager (ESM) služi za analizu i korelaciju svakog događaja koji se desi, omogućavajući da se dobije brza i precizna slika o korisniku, aplikaciju i podatku, da bi se zaštitilo i odgovorilo na napad u realnom vremenu.

ArcSight ADP može da podrži velike SOC (Security Operations Center) operacije omogućavajući 100 konkurentnih pretraga. ArcSight je jedino SIEM rješenje sa otvorenom arhitekturom i dobro je opremljen za SOC načina korištenja gdje je više rješenja različitih vendora u korištenju. ArcSight sakuplja i šalje podatke bilo gdje, sa postojećih rješenja ili sa in-house aplikacije.

SC magazin je priznat u cijeloj cyber industriji i predstavlja vrhunsko dostignuće za IT sigurnosne profesionalce i proizvode. Nagrade se dodjeluju od strane nezavisnog žirija, koji se sastoji od više od 70 osoba iz IT sigurnosti, od sadašnjih i bivših CISO do neovisnih konsultanata ili analitičara.

Kompletan članak je moguće preuzeti sa sljedeće web stranice https://media.scmagazine.com/documents/286/botn2017_71287.pdf

Izvori:

https://community.hpe.com/t5/Protect-Your-Assets/ArcSight-for-the-win/ba-p/6940887#.WLWrTEWkqnM

https://community.hpe.com/t5/Protect-Your-Assets/SC-Magazine-Europe-awards-HP-ArcSight-as-the-best-SIEM-Solution/ba-p/6469816